دیپارتمنت نتورک
معرفی دیپارتمنت
سوانح آمر دیپارتمنت
نصاب دیپارتمنت
امکانات و تسهیلات
پلان استراتیژیک
گزارش تطبیقی
کتلاگ دیپارتمنت
معرفی مختصر
دیپارتمنت نتورک در چوکات پوهنځی کمپیوترساینس در سال 1389 ایجاد گردیده است. دیپارتمنت نتورک یکی ازجمله دو دیپارتمنت فعال پوهنځی کمپیوترساینس پوهنتون غالب است، که درآن بهصورت مجموع 148 کریدیت از جمله 73 کریدیت اختصاصی49 کریدdت اساسی، 18 کریدیت همهشمول و هشت کریدیت برای مونوگرافها، تدریس میشود.
از آنجا که ايجاد ارتباط بين كمپيوترها، دستگاههاي خدماتدهندة سرور، تجهيزات مخابراتي و ارتباطي و انتقال اطلاعات بين آنها از اهميت خاصی برخورداراست، ايجاد شبكههاي كمپيوتري و يادگيري اساسات آن به اهميت اين ديپارتمنت افزوده است. محصلان در اين رشته با يادگيري و مطالعة مباني شبكههاي كمپيوتري، مسیریابی در نتورک و برنامهنويسي سيستمي اسکریپتنویسی و اتوماتیکساختن وظایف مدیر نتوُرک، مدیریت شبكههاي كمپيوتري، پیداکردن نقاط ضعف امنیتی کمپیوترها و نتوُرکهای کمپیوتری، مطالعات پيشرفته در زمينة نرمافزارهاي كاربردي نتوُرک و امنیت نتورک و دروس زير مجموعهیی اين رشته منحيث افراد متخصص در بخش شبكههاي كمپيوتري فارغالتحصيل خواهند شد.
دیدگاه دیپارتمنت
دیپارتمنت نتورک پوهنځی کمپیوترساینس، طی پنجسال آینده میخواهد از طریق تدریس، تحقیق، ترویج علوم نتورک، تکنالوژیِ معلوماتی و تأمین نیروی کار متخصص و متعهد، بهعنوان یکی از دیپارتمنتهای برتر در کشور شناخته شود.
مأموریت دیپارتمنت
دیپارتمنت نتورک پوهنځی کمپیوترساینس، باارائة خدمات باکیفیت تحصیلی، با درنظرداشت ارزشهای اسلامی و ملی و بهرهگیری از تکنالوژی جدید، در جهت تربیة کادرهای متخصص، مسلکی و متعهد و انجام تحقیقات علمی به متقاضیان علوم نتورک و تکنالوژیِ معلوماتی خدمت مینماید.
ارزش ها
ارزشها عبارت از اصول و رویکردهایی میباشند که دیپارتمنت نتوُرک، در فعالیت و نتایج کار خود رعایت مینماید.
- برتری: در تدریس، فضای آموزشی و مواد آموزشی بهروزشده در شبکههای کمپیوتری؛
- ابتکار و نوآوری: جهت رشد استعدادهای برتر در عرصة تکنالوژی معلوماتی و نتوُرک؛
- همهپذیری: فراهمآوری زمینة آموزش همهگانی؛
- انعطافپذیری: در سازگاری با ضروریات دانشجویان؛
- قانونمندی در پایبندی به اصول و قوانین نافذ کشور؛
- محصلمحوری و ایجاد فضای مطمئن و گسترش امکانات تدریسی جهت رشد برتر و بهتر محصلان؛
- استفاده از دیدگاه استادان و متخصصان رشته، در تصمیمگیری ها؛
- گسترش فرهنگ و اخلاق مسلکی در عرصۀ خدمات تکنالوژی؛
- حفظ کرامت انسانی و رعایت کامل حقوق اخلاقی؛
- واقعگرایی و اقدام مبتنی بر شواهد و مدارک؛
- تربیت فارغان متعهد و متخصص در جامعه؛
- مسؤولیتپذیری؛
معرفی
محمدمسعود بهره فرزند محمد آصف در سال 1369 خورشیدی در خانوادة فرهنگی در ولایت هرات دیده به جهان گشود. وی دورة لیسه را در لیسة سلطان غیاثالدین غوری در ولایت هرات سپری نمود و در سال 1376 از آن لیسه فارغ گردید. او مدتی نظر به مشغلههای کاری نتوانست در مقاطع تحصیلی وارد دانشگاه گردد.
بهره، زمانی که پوهنتون غالب بهعنوان نخستین نهاد خصوصی تحصیلی در هرات تأسیس گردید در اولین کانکور این مؤسسه اشتراک کرد و توانست با نمرات عالی در رشتة دلخواهاش، یعنی کمپیوترساینس کامیاب گردد. وی پس از پایان دورة تحصیلی به صفت استاد قراردادی در پوهنتون غالب آغاز به تدریس کرد. بعد جهت ادامة تحصیلات راهی کشور هندوستان شد و توانست در سال 1398 مدرک ماستری خویش را در رشتة کمیپوترساینس از دانشگاه St. Joseph شهر بنگلورِ هندوستان به دست آورد.
وی در بسیاری از سازمانهای خصوصی معتبر تجربة کاری دارد و سابقة زیادتر از 15 سال تجربة مدیریتی دارد. آقای بهره مالک یکی از شرکتهای معتبر نرمافزاری است که فعالیتهای برجسته داشته است؛ به همین ترتیب از سال 1397 بهعنوان یکی از استادان دایمی، معاون پوهنځی کمپیوتر ساینس، عضو شورای علمی دانشگاه، مسؤول کمیتههای نظم و دسپلین و امتحانات کمیپوترساینس است.